WEB API


Uw eigen server voor API oplossingen

Een web API is een applicatie programmerings interface (API) voor een webserver of een webbrowser. Het is een webontwikkelingsconcept, meestal beperkt tot de client-side van een webapplicatie (met inbegrip van webframes die worden gebruikt) en bevat dus gewoonlijk geen webserver- of browserimplementeringsgegevens zoals SAPI's of web-browser-API's, tenzij publiekelijk toegankelijk door een Externe webtoepassing.

Server side

Een server-side web API is een programmatische interface die bestaat uit één of meer publieke eindpunten in een gedefinieerd verzoek-respons bericht systeem, meestal uitgedrukt in JSON of XML, die via het web meestal wordt beschikbaar gesteld door middel van een HTTP-gebaseerde web Server. Mashups zijn webapplicaties die het gebruik van meerdere server-side web-API's combineren.

Webhooks zijn web-API's voor server-side die als input een Uniform Resource Identifier (URI) bevatten die ontworpen is om te worden gebruikt als een pipe of een type call back, zodat de server als klant optreedt om de verstrekte URI te geven en een event op een andere server, die dit event behandelt en aldus een type peer-to-peer IPC verschaft. Er zijn enkele PHP microframes zoals Lumen om een ​​REST API te bouwen

End points

Eindpunten zijn belangrijke aspecten van interactie met server-side web-API's, aangezien ze specificeren waar de bronnen liggen die kunnen worden geopend door software van derden. Meestal is de toegang via een URI waarop HTTP-verzoeken worden gesteld en van waaruit de reactie wordt verwacht. Eindpunten moeten statisch zijn, anders kan de correcte werking van de software die ermee samenhangt niet gegarandeerd worden. Als de locatie van een bron verandert (en daarmee het eindpunt) zal de eerder geschreven software breken, aangezien de vereiste bron niet meer op dezelfde plaats kan worden gevonden. Aangezien API-providers hun web-API's nog willen updaten, hebben veel een versie systeem geïntroduceerd in de URI die wijst op een eindpunt.

Resource t.o.v. Service

Hoewel "web-API" soms wordt beschouwd als een synoniem voor webservice, zijn veel Web 2.0-webapplicaties verhuisd van SOAP-gebaseerde webdiensten naar verzamelingen van RESTful-webbronnen. Deze RESTful web-API's zijn toegankelijk via standaard HTTP-methoden door een verscheidenheid aan HTTP-clients, waaronder browsers en mobiele apparaten. Zij hebben voordelen ten opzichte van webdiensten, omdat ze vaak minder intensief zijn (en dus gewoonlijk sneller draaien) als ze JSON gebruiken als berichtuitwisselings-formaat, omdat ze in dat geval geen data van XML-omprogrammering hoeven uit te zoals nodig door een SOAP-gebaseerde service API's.

Complete server voor WEB API oplossingen

eSYNCer kan diverse oplossingen denkbaar voor u verzorgen op basis van deze technologie. Wij stellen servers beschikbaar voor leveranciers die hierdoor honderderen klanten rechtsreeks kunnen aansturen op hun platformen. Denk hierbij aan winkels met kassasystemen (retail) die gekoppelde ecom (webwinkels) willen voorzien van hun product-data en waarbij de ecom (webwinkels) weer kunnen communiceren met de retail (het kassasysteem). Hierdoor is dus ook direct 2-weg communicatie mogelijk. Uiteraard is dit slechts een voorbeeld en is veel denkbaar als oplossing.

Mogelijkheden

eSYNCer biedt meerdere oplossingen in diverse grootte en of capaciteit zodat de oplossing ook bereikbaar is voor de kleinere onderneming. Momenteel voert eSYNCer ook een leading solution voor Lightspeed met onze oplossing.

We hebben momenteel 3 servers beschikbaar die wij volledig inrichten, beheren, onderhouden en kunnen schalen waar nodig. Prijzen per maand voor deze oplossingen variëren van € 699.- per maand (tot 25 kanalen) tot € 1699.- per maand (tot 100 kanalen), afhankelijk van de schaalgrootte. Wenst u groter of eist u meer? We kunnen ook maatoplossing servers beheren.

Op zoek naar een goede werkende oplossing om onder andere gegevens via WEB API te verwerken? Vul dan dit korte formulier in op onze website en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.